BEZ TORBA KULLANIMI

Plastik Poşet Yerine Bez Çanta!

Çevreye ve insanlara olan zararlı etkileri en aza indirmek için plastik torbaların kullanımı gün geçtikçe daha fazla ülkede yasaklanıyor. Alışkanlıklardan bir çırpıda vazgeçilemeyeceği için, bazı ülkeler bu poşetleri ek ücretle insanlara sunuyor.  Plastik poşetlerin kullanımını en aza indirmek gerekiyor. Herkes haftada yalnızca 2 poşet az kullandığında, yıllık asgari 100 poşet çöpe atılmamış oluyor. Ülkemizde de her 5 kişiden 1'i plastik poşet kullanımına son verdiğinde 70 yıllık süreçte tamı tamına 37 milyar daha az poşet harcanmış oluyor. Sadece plastik poşetler değil, plastik ve naylon türevli tüm materyaller kullanım sonrasında geri dönüşüm kutularında muhafaza edilerek satılabiliyor. Bu sayede çevre kirliliğini önlerken küçük oranda maddi gelir sağlanabiliyor. Daha bilinçli yaşamak ve gelecek nesillere de temiz ve kullanılabilir çevre bırakabilmek adına plastik poşetler yerine bez çanta, file, kese kağıdı kullanımı gibi çözümlere yönelmek gerekiyor. Doğaya geri kazandırılabilir olan bu materyaller kullanıldığında, çevre ve insan sağlığı açısından oldukça faydalı oluyor.

Eko-Okullar projesi kapsamında yaptığımız çöp atık ve geri dönüşüm etkinliklerine bez torba tasarlıyor ve kullanıyoruz. Sizler de doğaya ve projemize destek olmak isterseniz bez torba tasarlayıp bizlerle paylaşabilirsiniz.

ÖĞRENCİLERİMİZDEN BAZI ÖRNEKLER

23-11-202123-11-202123-11-202123-11-2021