ŞÜKRAN ÖNEY ANAOKULU ELEKTROY SİSTEMİNE GEÇİYOR

ŞÜKRAN ÖNEY ANAOKULU ELEKTROY SİSTEMİNE GEÇİYOR

Düzce Şükran Öney Anaokulu Elektroy sistemini Düzce'de kullanan ilk anaokulu olan  okulumuz 2021-2022 yılında da kullanmaya devam ediyor. 

Okula kurulan sistemle okul öncesi eğitim müfredatı elektronik ortama aktarılıp, elektronik ortamda her öğrenciye eşit şartlarda cevap hakkı tanıyarak, kendini ifade etmekte zorlanan sessiz öğrencilerde dahil tüm sınıf motivasyonunu ve öğrencilerin kendilerine güvenini arttırıyor.

Bu sistemle önceden hazırlanan sorular bilgisayar aracılığı ile sınıflardaki televizyona aktarılıyor. Bilgisayar elektroya bağlanıyor ve her öğrencinin ismine tanımlı elektroy kumandaları öğrencilere dağıtılıyor. Sorular ekrana tek tek geliyor ve öğrenciler ellerindeki kumandalar yardımıyla sorunun doğru şıkkına basıyorlar. Sorunun süresi bittiğinde hemen bir diğer soru ekrana yansıyor. Test bittiğinde sıralama, doğru ve yanlışlar hemen görülebiliyor. Kimin hangi soruya hangi cevabı verdiği, ne kadar süreyle cevapladığı ortaya çıkıyor. Bu sayede sınıf öğretmenleri için, hangi öğrencinin hangi kavramları anlayıp anlamadığı anında cevap bulmuş oluyor.

Okul Müdürü Emine Taşlı Okul Öncesi Eğitim en önemli eğitim basamaklarından birisi olduğunu bu nedenle eğitimin ne kadar kaliteli olursa ilerleyen eğitim basamaklarına olan olumlu yansımalarının da bir o kadar kaliteli olacağını vurguladı.

Eletroy sisteminin büyük rahatlık olduğunu bildiren Taşlı, "Öğrencilerimiz açısından Elektroy oyun mantığı ile eğlenerek öğrenmelerini, aktif katılımlarını, el-göz-kulak koordinasyonlarının artmasını, dikkati geliştirerek odaklanma sorunu olan öğrencilerimizin bu sorununu çözebilmeleri noktasında değerlendirilmesini doğrunun ve yanlışın anında sistemle teyit edildiğinden tekrar yapılarak hemen yanlışın düzeltilmesi sağlamaktadır. Öğretmenlerimiz açısından Öğrencileri ile ilgili kazanım değerlendirmelerini gerçek sayısal değerlere dayanarak objektif bir şekilde yapabilmelerini, eğitim-öğretim süreçlerini değerlendirebilmelerini, sınıf ve öğrencileri ile ilgili aksayan zayıf yönleri anında görebilmelerini, öğrencileri ile ilgili ayrıntılı istatistiki veriler ile net analizler elde etmelerini, tüm öğrencilerin eğitime isteyerek ve aynı anda katılımlarını sağlamaktadır.

 

05.10.2021 845

05-10-202105-10-202105-10-202105-10-202105-10-202105-10-202105-10-2021